AMALI DEEPA - 33 ÅR
EGEN FÖRETAGARE

Utveckling är verkligen viktigt. Vi måste lära oss mer och även hjälpa andra människor att lära sig mer. Jag kommer från en fattig bakgrund och när jag kom hit, till Peace Industrial School, kände jag mig väldigt välkommen så nu känner jag att jag vill hjälpa fler människor.

Innan jag kom till skolan var jag desperat och sprang runt för att hitta ett bra jobb.

Men efter jag varit på skolan ett tag, gav det mig mycket självförtroende så nu har jag startat mitt eget företag.

Jag har 15 män och kvinnor som arbetar med mig så nu jag kan ge stöd och hjälp till andra människor genom att betala dem en lön. Det gör mig väldigt glad. Det är ett skrädderi företag. Jag ger inte bara mina anställda en sysselsättning utan jag sätter dem också i ett utbildningsprogram. Jag brukar ta otränade flickor, ge dem 3 månaders träning och sedan anställa dem i min verksamhet. Jag försöker inte konkurrera med Peace Industrial School (hon skrattar högt).

Jag tjänar pengar för mig själv och jag hjälper också andra människor att tjäna pengar. Det gör mig väldigt lycklig att kunna hjälpa andra människor och göra deras liv lyckligare.

Tidigare i mitt liv var det min familj som tog beslut för mig men nu tar jag mina egna beslut. Jag är övertygad om att jag nu har en möjlighet att göra en förändring I vårt samhälle.